Crna Gora: Rast broja inficiranih, novih 219 slučajeva

Izvor: VOA, 03.Avg.2021, 17:00

Crna Gora: Rast broja inficiranih, novih 219 slučajeva

Laboratorije u Crnoj Gori registrovale su novih 219 slučajeva koronavirusa, od kojih 194 građana Crne Gore i 25 turista koji borave na njenoj teritoriji, saopštile su zdravstvene vlasti. “Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (ponedjeljak 02.08.2021. godine) završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 2670 uzoraka na novi koronavirus”, saopštio je Institut za javno zdravlje. Prema podacima IJZ, “ukupno je dijagnostikovano 219 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 i to 194 među građanima Crne Gore i 25 među turistima koji borave na teritoriji Crne Gore”. Institut u saopštenju navodi da je  “udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za 02.08.2021. godine iznosio 8.2 odsto". “Tokom jučerašnjeg dana IJZCG  nije prijavljen ni jedan smrtni ishod obolijevanja od COVID-19 infekcije”, piše u saopštenju. U Crnoj Gori je od početka epidemije koronavirusa, prema zvaničnim podacima, ukupno 1.631 osoba preminula od infekcije Kovida 19. “Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 1667”, saopštio je Institut za javno zdravlje.  U Crnoj Gori je od 16. marta 2020. godine registrovano ukupno 102.403 slučaja infekcije koronavirusom. Juče je počela primjena novih mjera kojima se punoljetnima ulaz u unutrašnjost kafića i noćnih klubova dopušta samo uz takozvanu Kovid potvrdu, što podrazumijeva da je osoba vakcinisana, ima potvrdu da je ranije bila inficirana ili ima negativan test koji važi 72 sata. Ugostitelji su za srijedu najavili protest ukoliko vlasti ne povuku odluku koja pogadja njihovu djelatnost, koju smatraju diskriminatorskom i neustavnom.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

U Crnoj Gori raste broj inficiranih korona virusom, svaki peti turista

Izvor: Danas, 03.Avg.2021

U Crnoj Gori je registrovano još 219 slučajeva koronavirusa, dok nije prijavljen nijedan smrtni ishod, pokazao je njnoviji presek stanja Instituta za javno zdravlje (IJZ), a prenosi Radio-televizija Crna Gora.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.