Crna Gora: Ni manje stanovnika, ni više milionera

Izvor: Mondo, 02.Mar.2017, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Ni manje stanovnika, ni više milionera

Montenegro danas ne zovu bez razloga "montemilioneri"… U Crnoj Gori, prema najnovijim podacima, ima čak 54 milionera!

Foto: MONDO - Petar Stojanović Poreski raj - Porto Montenegro, Petar Stojanović, MONDO

Vest da u državi Montenegro, ili kako je sada neki nazivaju "montemilioneri", postoje desetine milionera samo je kusur od novca koji je pohranjen kod banaka u Crnoj Gori. Najveći broj "novokomponovanih bogataša", naime, svoje milionske iznose drže >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u inostranim bankama, piše list "Politika".

“Nije tajna da su oni koji su preprodali sve što se moglo prodati u Crnoj Gori, najveće kompanije, prirodna bogatstva, zlatnu obalu crnogorskog primorja, novac izneli van i pohranili u tamošnjim bankama. Ja sam u posedu informacije da su milioni evra koji su opljačkani od građana Crne Gore pohranjeni u Arapskim Emiratima, Kini, Sloveniji, kao i nekim zemljama sa poznatim švercerskim imidžom ofšor država”, prenosi "Politika" reči sagovornika koji je želeo da ostane anoniman.

TOP 10: Najbogatiji Srbi su...

Prema zvaničnim podacima Centralne banke Crne Gore, na kraju prošle godine 54 građanina imala su depozite od milion i više evra, a najveći pojedinačni depozit građana u bankarskom sistemu iznosi 13,7 miliona evra!

Ko su crnogosrki milioneri, o tome se samo šuška među građanima, piše list i dodaje da bi se možda i mogli nabrojati sa 90 odsto sigurnosti, ali da treba sačekati zvanične podatke.

Takođe, nadležni ne navode da li su među milionerima uračunati i novodržavljani - milijarderi kojima je, navodno, dodeljeno ekonomsko državljantvo.

Milo dvadeseti najbogatiji državnik

A u poslednjih desetak godina Vlada Mila Đukanovića je, po posebnim uslovima, dodelila 171 državljanstvo, među kojima i nasledniku poznate bankarske dinastije i jednom od finansijera projekta “Porto Montenegro”.

Naime, Natanijel Džejms Rotšild, takođe je “poznati Crnogorac” zahvaljujući crnogosrkom državljanstvu.

Saveti bogataša: Postanite milioner do tridesete

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.