Čović: Vučić 7. i 8. septembra u poseti BiH

Izvor: RTS, 16.Avg.2017, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Vučić 7. i 8. septembra u poseti BiH

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u službenoj poseti BiH, 7. i 8. septembra, najavio je predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović.
"Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, na naš poziv, u službenoj poseti BiH 7. i 8. septembra 2017", objavio je Čović na svom Tviter nalogu.

Predsednik Vučić rekao je ranije da se radi na njegovoj poseti BiH, a na poziv predsedavajućeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Predsedništva BiH, te da je uvek raspoložen za razgovore u Sarajevu, jer je to, ocenio je, prilika da se reafirmiše politika mira i stabilnosti i dobrih odnosa.
"Za mene je ovo prilika da reafirmišemo politiku mira i stabilnosti, dobrih odnosa, jer čini mi se da je to jedna od stvari koju moramo da uradimo na najbolji mogući način da bismo stablnost i mir mogli da sačuvamo", rekao je Vučić novinarima tokom vikenda.
Čović je ranije rekao da bi krajem avgusta ili početkom septembra BiH trebalo da posete predsednik Vučić i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a da bi se posle moglo razgovarati i o trilateralnom sastanku.
"Svrha ovih susreta je da se BiH, ponovo, na jedan pozitivan način stavi u središte njihovih zanimanja, kao i da se razgovara o svim otvorenim pitanjima od značaja za sve tri zemlje", rekao je Čović u intervjuu za Večernji list, izdanje za BiH.
On je tada ocenio da poseta Vučića BiH ima posebnu težinu, jer se u prethodnom periodu jako dugo dogovarala i poseta prethodnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića.
Poseta Sarajevu Tomislava Nikolića je više puta bila najavljivana, ali nikada nije realizovana. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Vučić u BiH 7. i 8. septembra"

Izvor: B92, 16.Avg.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u službenoj poseti BiH, 7. i 8. septembra, najavio je predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović..."Predsednik Republike Srbije Vučić, na naš poziv, u službenoj poseti BiH 7. i 8. septembra 2017.", objavio je Čović na svom Tviter nalogu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.