Izvor: B92, 09.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čočorovska zaštićena svedokinja?

Beograd -- Stanislava Čočorovska mogla bi da postane zaštićena svedokinja makedonskog prvosuđa za atentat na Gligorova, piše "Politika".

List navodi da makedonski istražni organi očekuju da Čočorovska-Poletan, koja je osumnjičena za šverc 483 kilograma kokaina iz Venecuele u Grčku, otkrije organizatore te nelegalne trgovine, ali i da pruži informaciju o pokušaju ubistva bivšeg predsednika Makedonije Kire Gligorova 1995. Ona je u pritvoru u Srbiji i čeka izručenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Makedoniju.

Naime, Čočorovska, koja bi u četvrtak trebalo da bude izručena Makedoniji, navodno ima saznanja o tome ko je i zašto pokušao da ubije Gligorova jer je i sama pružala logističku podršku atentatorima.

"Očekujemo njenu saradnju i tome se nadamo. Ona treba da oceni da li joj se isplati da ostane u zatvoru ili da prihvati saradnju sa nama. Potpuno smo spremni da je zaštitimo", rekao je za "Politiku" portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije Ivo Kotevski.

Bivši predsednik Makedonije Kiro Gligorov ranjen je 3. oktobra 1995. godine u atentatu koji je pokušan aktiviranjem bombe-automobila u centru Skoplja. U napadu su poginuli vozač Gligorova i jedan prolaznik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.