Izvor: B92, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čočorovska-Poletan biće izručena

Skoplje -- Stanislava Čočorovska-Poletan, koja je od januara u ekstradicionom pritvoru u Srbiji, biće ove sedmice predata Makedoniji.

Makedonski organi terete Čočorevsku-Poletan da je organizovala transport gotovo pola tone kokaina od Venecuele do Grčke.

To je danas skopskoj televiziji "Kanal 5" potvrdio njen advokat Svetozar Pavlović.

MUP Srbije odbio je žalbu Čočorovske-Poletan na odluku da ne dobije srpsko državljanstvo, prenosi "Kanal 5" i navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je toj stanici potvrđeno da je ministar prvde Srbije Zoran Stojković u petak potpisao rešenje o njenom izručenju Makedoniji.

Makedonski istražni organi očekuju izručenje Čočorovske-Poletan kako bi protiv nje i Alije Azirovića iz Skoplja bio pokrenut sudski postupak zbog krijumčarenja narkotika.

Azirović, inače vozač, nalazi se u pritvoru u Skoplju od 6. januara kada je na graničnom prelazu Blace makedonska policija u njegovom kamionu pronašla kante za polikolor u kojima je bilo 486 kilograma kokaina.

MUP Makedonije je saopštio da očekuje od grčkih vlasti da privede trojicu osumnjičenih državljana te zemlje koji su takođe umešani u šverc kokaina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.