Članovima grupe Beogradski sindikat zabranjen ulazak u Crnu Goru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2020, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članovima grupe Beogradski sindikat zabranjen ulazak u Crnu Goru

Čanovima grupe "Beogradski sindikat" zabranjen je danas ulazak u Crnu Goru, a članovi benda vraćeni su sa graničnog prelaza.

Frontmen grupa Feđa Dimović rekao je Tanjugu da su vraćeni sa graničnog prelaza bez ikakvog obrazloženja, dok je jedan član, koji je vraćen sa aerodroma u Podgorici, dobio rešenje o zabrani ulaska zbog, kako je naveo, nacionalne bezbednosti.

"Nas koji smo išli kolima vratili su sa graničnog prelaza Crne Gore, gde je trebalo da sutra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << učestvujemo na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske u Podgorici, bez ikakvog obrazloženja i pismene odluke, dok je samo jedan član, koji je išao avionom, dobio rešenje da ne može da uđe zbog razloga nacionalne bezbednosti", kaže Dimović, koji je u povratku za Beograd.

Dimović je na svom fejsbuk profilu objavio i kraći video, u kome kaže:

"Braćo i sestre, upravo smo vraćeni sa graničnog prelaza sa Crnom Gorom gde nam je zabranjen ulaz bez ikakvog objašnjenja i pismenog obrazloženja, a naš clan Boško deportovan je sa aerodroma u Podgorici".

"Beogradski sindikat" je pre sedam dana objavio pesmu "Sviće zora", inspirisanu mirnim protestima, molebanima i llitijama, u Crnoj Gori povodom usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Dimović je tada kazao Tanjugu da je ona snimljena "u znak zahvalnost braći i sestrama iz Crne Gore", a pesma je postala nezvanična himna litija u ovoj zemlji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.