Ciklon “Faust” hara Hrvatskom

Izvor: RTS, 17.Jun.2014, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ciklon “Faust” hara Hrvatskom

Tokom noći ciklon "Faust" zadao mnogo problema Dalmaciji, gde je jako nevreme praćeno grmljavinom zahvatilo otvoreno more, a potom se preko Šolte i Ćiova premestilo na trogirsko, kaštelansko i splitsko područje.

Nevreme je u toku noći nastavilo da se kreće prema Zagori srednje Dalmacije, javlja Krometeo, gde je pored obilne kiše bilo i grada.

Zbog jakog nevremena trenutno su van funkcije brojne meteorološke stanice, a najviše kiše palo je između Čiova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Kaštela, prenosi Tanjug.

U poslednja 24 časa više od 30 litara kiše palo je na Visu, Hvaru, Zadru, na području doline Neretve, a preko 20 i na širem splitskom području gde je kiša spustila temperaturu vazduha na 16 stepeni Celzijusa.

Narandžasto upozorenje koje je juče izdato za Dalmaciju označava opasno vreme i neuobičajene vremenske prilike s mogućim štetama, pa čak i ljudskim žrtvama.

Za danas je izdato "žuto" upozorenje za unutrašnjost Dalmacije, Istru, Kvarner i severno primorje, a "narandžasto" za krajnji jug zemlje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.