Ćevapi krivi za zagađenje vazduha?!

Izvor: Mondo, 05.Dec.2018, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćevapi "krivi" za zagađenje vazduha?!

Ambasada SAD je pre nekoliko dana saopštila da je Sarajevo najzagađeniji grad na svetu. Evo kako to objašnjavaju tamošnji stručnjaci.

Foto: Vedran Ševčuk/MONDO

 Na današnjoj Skupština Kantona Sarajevo jedna od tema je zagađenje vazduha u ovom gradu.

U toku rasprave se postavilo pitanje da li su merenja Ambasade Sjedinjenih Američkih Država relevantna, te da li se na osnovu toga Sarajevo moglo proglasiti "najzagađenijim gradom na svetu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Kako javlja sarajevska TV1 prisutnima se obratio i stručnjak za kontrolu kvaliteta vazduha i član Komisije za rešavanje problematike prekomjernog zagađenja vazduha Plamenko Tajs koji je rekao da parametri merenja Ambasade Sjedinjenih Američkih Država nisu dobri, ali i dao veoma zanimljiv razlog zašto.

Naime, prema rečima Tajsa, zagađenje u okolini zgrade Ambasade SAD-a je veće jer se zgrada nalazi u neposrednoj blizini jedne ćevabdžinice.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.