Izvor: B92, 25.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centavia bez letova za Podgoricu

Beograd, Podgorica -- Ministarstvo pomorstva i saobraćaja Crne Gore zabranilo Centaviji da od sutra leti za Podgoricu jer za to nisu dobili dozvolu.

Čarter aviokompanija Centavia obavila je promotivni let na liniji Beograd-Podgorica-Beograd. Međutim, nadležni u Crnoj Gori navode da ta kompanija nije dobila potrebna odobrenja i da ne može da leti za Crnu Goru, a iz Centavije navode da će to biti poštovano, a da su oni mislili da je i dalje nadležan direktorat SCG.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U faksu koji je Centavia dobila od pomoćnika ministra pomorstva i saobraćaja Crne Gore Radoša Šućura kaže se da je ta kompanija obavila let a da prethodno nije dobila dozvolu ministarstva i da dokumenta koja su dostavljena 18. oktobra 2006. nisu potpuna.

"U Srbiji i Crnoj Gori još uvek postoji jedan Direktorat za civilno vazduhoplovstvo i mi smo u skladu sa tim podneli svu potrebnu i zakonom predviđenu dokumentaciju, za koju nam je u Direktoratu i potvrđeno da je dovoljna", kazao je izvršni direktor Centavije Vladimir Ponjević u izjavi medijima po povratku iz Podgorice.

Prema njegovim rečima, moguće je da je reč o političkoj odluci da se zabrani let te čarter kompanije, ali sa druge strane on ne vidi razlog zbog kojeg stanovnici Srbije i Crne Gore ne bi putovali po znatno nižim cenama, jer je za let od 35 minuta logično da i cena bude realna.

Predstavnici crnogorskih medija, koji su danas iz Podgorice Centavijom doputovali u Beograd, našli su se u nedoumici kako da se vrate za Podgoricu, jer su računali na popodnevni let istog avioprevoznika, sa polaskom u 16.30 iz Beograda.

Kako je Beti izjavila predstavnica Centavije Jasmina Panić, naknadno je putem telefona dogovoreno sa predstavnicima crnogorskog Ministarstva pomorstva i saobraćaja da "Centavia" vrati putnike večeras za Podgoricu i poleti nazad za Beograd, a od sutra je na snazi zabrana redovnih letova te čarter kompanije.

Svi putnici koji su već kupili karte za letove zakazane narednih dana dobiće nazad svoj novac, kazao je izvršni direktor Centavije Vladimir Ponjević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.