Čelnici Budve smenjeni na Slovenskoj plaži, Radović: Ovo je pravna hajdučija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2020, 15:53

Čelnici Budve smenjeni na "Slovenskoj plaži", Radović: Ovo je pravna hajdučija

Nova parlamentarna većina u Budvi, koju čine odbornici DPS, SD, Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković smenila je predsednika te opštine Marka Carevića i predsednika lokalne skupštine Krsta Radovića, preneli su podgorički mediji.

Za vršioca dužnosti umesto Carevića imenovan je Vladimir Bulatović, a umesto Radovića odbornica DPS-a Snežana Kuč.

Radović je, kako je obrazloženo, smenjen zbog toga što je u više navrata postupao suprotno Zakonu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o lokalnoj samoupravi, Statutu opštine i Poslovniku o radu SO.

Kao razlog za smenu Carevića je navedeno da se u njegovom radu pojavljuje niz protivzakonitosti i samovolja.

Sednica je održana u turističkom naselju "Slovenska plaža", jer Radović novoj odborničkoj većini nije dozvolio da uđe u salu lokalnog parlamenta.

Radović je odbio da ih primi u salu rekavši da je grupa odbornika i njihov saziv za današnje zasedanje potpuno nelegalan.

Poručio je da je on predsednik SO Budva, te da je on sednicu zakazao shodno svim zakonskim odredbama.

"A ovo je jedna pravna hajdučija i žao mi je što se nisu udostojili da saslušaju. Ovo je jedan performans koji gospoda pokušavaju da izvedu, a ono što je sigurno i što bih poručio građanima Budve je da se laž brani rečima, a istina vremenom", kazao je Radović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nezapamćena bura u Budvi: Smenjeni predsednik Skupštine i opštine

Izvor: Večernje novosti, 11.Jun.2020

Radović je novinarima kazao da je grupa odbornika i njihov saziv za današnje zasedanje potpuno nelegalan BUDVA – Jedan grad, dva predsednika, odnosno predsednik i vd predsednika Skupštine opštine. Tako je danas u Budvi nakon sednice koju je sazvala nova skupštinska većina...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.