Carinici otpušteni zbog AC/DC

Izvor: B92, 27.Jun.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinici otpušteni zbog AC/DC

Bukurešt -- Nekoliko službenika rumunske carine otpušteno je zbog neovlašćene naplate izlaska iz zemlje australijskoj rok grupi AC/DC.

Ekipu te rok grupe, u povratku sa koncerta održanog u maju u Bukureštu, carinici su zaustavili na rumunskoj granici zahtevajući naplatu taksu za izlazak iz zemlje.

"Na punktu carine Nadlak, službenici državne kompanije za puteve (CNADNR) zahtevali su od karavana AC/DC da za svako vozilo plate po 50 evra, ukupno 2 500 evra, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi izašli iz zemlje", rekla je direktorka te kompanije Doina Tiron.

Grupa se pismom žalila CNADNR jer nije dobila priznanicu za novac koji je platila službenicima.

Posle interne istrage u toj kompaniji, šef Agencije za kontrolu carine na prelazu Nadlak Ildiko Olaš, smenjen je sa funkcije, a još četvoro službenika umešanih u taj incident otpušteno je, preneo je Medijafaks navode zvaničnika CNADNR.

Kompanije je uvela i posebnu telefonsku liniju za prijavljivanje zloupotreba na carini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.