CRVENI METEO ALARM NA HRVATSKOJ OBALI: Jugo podiže višemetarske talase, brodovi potonuli, Sava se izlila u Zagrebu (FOTO, VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 16.Nov.2019, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRVENI METEO ALARM NA HRVATSKOJ OBALI: Jugo podiže višemetarske talase, brodovi potonuli, Sava se izlila u Zagrebu (FOTO, VIDEO)

Posledice prošlog nevremena na hrvatskoj obali još nisu sasvim sanirane, a već je stiglo novo Pojačani udari juga na srednjem Jadranu i večeras stvaraju mestimično višemetarske talase pa su i dalje u prekidu sve katamaranske linije koje Split povezuju sa ostrvima, rečeno je u Jadrolinijinoj agenciji u Splitu."Jugo povremeno na srednjem Jadranu dostiže brzinu i do 80 kilometra na sat te u poslepodnevnim satima nije isplovio trajekt na liniji Sučuraj - Drvenik", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je za Hinu Jelena Ivulić iz Jadrolinijine agencije.Dodala je kako zbog pojačanih udara juga večeras u 19.00 sati nije isplovio ni trajekt na liniji Trogir - Drvenik Mali - Drvenik Veli.Usled obilnih padalina koje veći deo sedmice pogađaju Zagreb porastao je i vodostaj reke Save, preneo je Index.hr.Obilna kiša u gradu pada od sinoć, što je izazvalo brojne probleme u saobraćaju, a prema najnovijim informacijama, došlo je i do izlivanja reke Save iz korita.CRVENI METEO ALARMZbog obilne kiše za područje Istre i Like i Gorskog kotara izdat je za danas crveni alarm, a na snazi je i za ostatak obale zbog olujnog juga.U gorju i na severnom Jadranu još je nepovoljnije jer je na snazi najviši stepen upozorenja za obilnu kišu i olujni vetar. Najintenzivnije će biti u noći i prepodne, kada su moguće i bujične poplave. Jugo će oslabiti i prerasti u buru, a uveče će opet da se pojača.Obilne kiše na Jadranu se očekuju i u nedelju a tek od ponedeljka se može očekivati nešto lepše vreme.Inače, oluja je sinoć u Umagu i okolini napravila veliku materijalnu štetu, saopštio je meteo portala Istramet.Prema podacima, nastala je i kratkotrajna pijavica koja je za samo desetak sekundi napravila haos. U umaškoj luci potonula je jedna barka, a jak vetar oštetio je krov zgrade grada Umaga, dok je ulica Đuzepea Garibaldia prekrivena delovima crepa.Vatrogasci su imali i intervencije zbog padanja stabala i izliva vode.Na Fejsbuku meteoservisa RIMETEO javlili su da su Cres, Lošinj i Rab zbog jakog juga odsječeni od ostatka zemlje.Obilna kiša koja čitavu noć neprestano pada stvorila je velike probleme i u Zagorju. Vatrogasci DVD-a Zlatar Bistrica javili su se s terena rekavši da ispumpavaju vodu sa puta prema Konjščini koja već ulazi u kuće.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jugo podiže višemetarske talase, Sava se izlila u Zagrebu

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Nov.2019, 01:06

SPLIT, ZAGREB - Pojačani udari juga na srednjem Jadranu i večeras stvaraju mjestimično višemetarske talase pa su i dalje u prekidu sve katamaranske linije koje Split povezuju sa ostrvima, rečeno je u Jadrolinijinoj agenciji u Splitu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dramatično u Hrvatskoj: Sava se IZLILA u Zagrebu, jak vetar podiže višemetarske talase

Izvor: Blic, 17.Nov.2019

Pojačani udari juga na srednjem Jadranu i sinoć su stvarali mestimično višemetarske talase pa su i dalje u prekidu sve katamaranske linije koje Split povezuju sa ostrvima, rečeno je u Jadrolinijinoj agenciji u Splitu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.