CPC: Poruka SPC je preteća

Izvor: RTS, 15.Avg.2019, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CPC: Poruka SPC je preteća

U kanonski nepriznatoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi ocenjuju da je poruka sa Svetostefanskog sabora protivustavna i preteća.
Predstavnik kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić rekao je za RTCG da bi SPC, ukoliko bude usvojen Zakon o slobodi vjeroispovjesti, organizovala novi crkveno-narodni Sabor, sa ciljem da usvoji odluku da se prostor Boke proglasi kao deo teritorije koji nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << unutar Crne Gore.Smatra da je ta poruka veoma opasna i da bi vlast trebalo da reaguje.
"Upravo zato što je proces dezintegracije teritorijalne, koja na neki način promoviše SPC u Crnoj Gori, uzela toliko maha da se to 'ucijepilo u masama' i vrši jednu vrstu političkog pritiska koji je strašno opasan za državno i nacionalno jedinstvo i može da izazove teške i opasne posljedice u budućnosti", rekao je Vučinić.
Ističe da vlasti u Podgorici moraju ozbiljno da upute poruku SPC i da je, kako kaže, spreče da "direktno radi protiv ustavnog poretka i jedinstva državnog i nacionalnog".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

CPC o Svetostefanskom saboru: SPC uputila opasnu poruku

Izvor: Večernje novosti, 15.Avg.2019

Stevo Vučinić iz takozvane CPC, registrovane u policijskoj stanici na Cetinju kaže da bi vlast trebalo da reaguje na “protivustavnu poruku” -SVETOSTEFANSKI sabor je uputio jednu preteću, protivustavnu poruku, uperenu protiv ustavnog poretka ove zemlje, poruku upućenu vlastima,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.