CG: Više osoba uhapšeno, tri policajca povrijeđena u novom incidentu

Izvor: VOA, 26.Jan.2020, 01:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Više osoba uhapšeno, tri policajca povrijeđena u novom incidentu

Više osoba uhapšeno je a tri pripadnika policije povrijeđena u incidentu koji se kasno u subotu dogodio u podgoričkom naselju Zlatica, kada je grupa mladića pokušala da spriječi policiju da prefarba nedavno osvanuli mural sa srpskom zastavom, saopšteno je nezvanično Glasu Amerike u policiji. U policiji kažu da je u zajedničkoj akciji njenih i službenika Komunalne policije, “radi saniranja javne površine, razbijena jedna grupa građana koja je ometala tu aktivnost”. Policija navodi da je nekoliko grupa građana, gađajući kamenicama i vatrometom njene pripadnike, pokušala da “odbrani” mural, nakon što su se prethodno oglušili o naređenje policije da se razidju i omoguće policajcima da “saniraju javnu površinu”, a zatim i prosuli farbu namijenjenu krečenju trobojke.  “Okupljeni su odbili da se raziđu, nakon čega je policija upotrijebila sredstva prinude”, rekao je izvor iz policije i dodao da je nakon intervencije policije u zlatičkom parku, više osoba uhapšeno zbog incidenta. “Preduzimaju se dalje aktivnosti”. Crnogorski mediji objavili su snimak incidenta koji je na Fejsbuku direktno prenosio jedan iz grupe okupljenih mladića koji su ignorisali upozorenja policije, da bi ispred zida na kome je nacrtan mural zapjevali “Crna Gora i Srbija, to je jedna familija”.  “U incidentu su povrijeđena tri pripadnika policije”, rekao je isti izvor, ne navodeći više detalja. 
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Saniranje javne površine“: Na Zlatici smeta samo trobojka, ostali grafiti ostali netaknuti (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 26.Jan.2020

Slika sveže ofarbane trobojke i druge strane istog zida na kojoj se i dalje nalazi stari grafit Varvara koji "moleri" nisu dirali CRNA GORA - U zvaničnom saopštenju Uprave policije je rečeno da je u zajedničkoj akciji sa pripadnicima Komunalne policije, radi saniranja javne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.