CG: Transportovano 12 pacijenata za Rumuniju

Izvor: Večernje novosti, 25.Jun.2013, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Transportovano 12 pacijenata za Rumuniju

PODGORICA - Svi pacijenti koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u kanjonu Morače danas će biti prebačeni za Rumuniju, a za sada je transportovano njih 12. Direktor Urgentnog centra, Vladimir Dobričanin kazao je novinarima da je među 12 pacijenata koji su prebačeni u Rumuniju i njih troje koji su u najkritičnijem stanju. Dobričanin je objasnio da će do kraja dana biti prebačeno i ostalih 17 pacijenata, koji imaju lakše i srednje povrede. U Podgoricu su jutros stigli lekari iz Rumunije, i avioni za transport povređenih. U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju na mostu Grlo u blizini manastira Morača poginulo je 18 državljana Rumunije. U udes rumunskog autobusa na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, poginulo je 18 putnika, 29 je teško povređeno, od kojih se četvoro i dalje nalaze u životnoj opasnosti, a uzrok nesreće još nije utvrđen.Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je ranije da se udes dogodio kada je autobus, rumunskih registarskih tablica, iz za sada nepoznatih razloga, sleteo sa mosta Ždrijelo, kod manastira Morača. On je naveo da je autobus završio u provaliju duboku više od 30 metara.Osnovni državni tužilac Vojislav Grujić kazao je da još nije utvrđen uzrok teške saobraćajne nesreće na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, u kojoj je poginulo 18 turista iz Rumunije.On je rekao da je sigurno jedino da je u vreme kada se nesreća dogodila put bio klizav zbog kiše.Prvo treba da izvučemo olupinu autobusa iz provalije, a u daljem postupku, angažovanjem veštaka saobraćajne struke, utvrdićemo uzrok nesreće, naveo je Grujić.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Do sada 12 putnika transportovano za Rumuniju

Izvor: Cafe.ba, 25.Jun.2013

Iz Kliničkog centra Crne Gore do sada je u Rumuniju transpartovano 12 pacijenata, povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći u kanjonu Morače, a do kraja dana trebalo bi da bude prebačeno i preostalih 17.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.