Izvor: B92, 26.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Policija privodi osumnjičene

Podgorica -- Crnogorska policija privela desetine osoba u istrazi povodom napada na književnika Jevrema Brkovića i ubistva njegovog vozača.

Policija je od nekoliko osoba uzela DNK radi upoređivanja sa tragovima na metalnim šipkama kojima je u utorak uveče ispred svog stana u centru Podgorice pretučen Brković, navodi podgorička štampa.

Prema pisanju "Dana" i "Republike" policija je na tragu napadačima, dok dnevnik "Vijesti" navodi da policija proverava Brkovićeve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navode da su naručioci atentata neke od osoba koje su se prepoznale u njegovom najnovijem romanu "Ljubavnik Duklje".

U romanu postoje snažne asocijacije na nekoliko kontroverznih ličnosti sa crnogorske kriminalne i javne scene. Policija, međutim, ne odbacuje mogućnost da bi naručilac atentata mogao biti neko ko od ranije izražava animozitet prema crnogorskom književniku.

Prema policijskim indicijama, namera naručioca atenatata je bio fizički obračun, a ne ubistvo Brkovića. Napadači, po svemu sudeći, nisu računali na Brkovićevog vozača Srđana Vojičića, kojeg su ubili kada je pokušao da pomogne piscu, piše "Republika".

Brkovića su juče u bolnici posetili predsednik Crne Gore Filip Vujanović, predsednik parlamenta Ranko Krivokapić i direktor Uprave policije Veselin Veljović, a štampa navodi da ga je telefonom zvao i premijer Milo Đukanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.