CG: Ministarstvo osudilo pokušaj paljenja zastave

Izvor: B92, 30.Dec.2019, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Ministarstvo osudilo pokušaj paljenja zastave

Podgorica -- Crnogosko Ministarstvo inostranih poslova osudilo je "vandalske istupe" počinjene prethodnih dana ispred ambasada i konzulata Crne Gore u Srbiji i u Sloveniji.

Prethodnih dana ispred prostorija ambasada i konzulata ispisivani su grafiti uvredljive sadržine, a bilo je i pokušaja paljenja crnogorske zastave. Crnogorski MIP navodi da je zbog toga nivo zaštite objekata amabasada podignut na drugi nivo.

"Povodom ispisivanja grafita uvredljive sadržine ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objekata Ambasade Crne Gore u Beogradu i Generalnog konzulata u Sremskim Karlovcima, kao i protesta održanih u Beogradu, kojom prilikom je došlo do pokušaja spaljivanja crnogorske zastave, Ambasada je reagovala pravovremeno i preduzela odgovarajuće mere", navodi se u saopštenju.

Dodaje se su nakon toga pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) došli na lice mesta i izvršili uviđaj i da su bili angažovani u cilju obezbeđenja sigurnosti Ambasade. Pripadnici MUP-a informisali su da će slučaj dostaviti nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Crnogorsko ministarstvo osudilo je "pokušaj paljenja zastave kao neprimeren čin i pokušaj skrnavljenja državnih simbola susedne i prijateljske države".

"Povodom otuđenja table sa natpisom Ambasade Crne Gore u Sloveniji, akta počinjenog od strane nepoznatog lica 28. decembra, Ministarstvo inostranih poslova informiše da su takođe promptno preduzete sve odgovarajuće mere i radnje, a shodno zakonskim procedurama", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je shodno relevantnim procenama bezbednosnih službi, nivo zaštite objekta Ambasade podignut je na drugi stepen. Povodom tih slučajeva u toku je redovna komunikacija sa nadležnim organima Srbije i Slovenije.

Pročitajte još:

Crnogorska mitropolija osuđuje incidente, ali ne preuzima odgovornost

Episkopski savet: Milo i poslanici izopšteni iz SPC "do pokajanja"

Građani bacaju kamenje, policija suzavac; Demonstranti krenuli ka rodnoj kući Mila Đukanovića VIDEO

Žabljak blokiran, najavljen moleban i litija

Milo stavio potpis - hiljade građana izašlo na ulice; "Ni zvižduka, ni ružne reči" VIDEO

CdM: Milo potpisao Zakon

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.