CG: Ministar podržao Paradu ponosa

Izvor: B92, 17.Jul.2013, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Ministar podržao Paradu ponosa

Podgorica -- Crnogorski ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković podržao je najavljeno održavanje prve Parade ponosa u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, Bošković je danas razgovarao s predstavnicima nevladine organizacije "Kvir Montenegro", koja je ranije za 27. oktobar najavila održavanje prve Parade ponosa u Podgorici.

“Ministar Bošković je istakao da LGBT osobe imaju podršku ministarstva u ostvarivanju prava i da će Povorka ponosa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti prilika da se iz Crne Gore pošalje slika da se radi na poboljšanju njihovog položaja u crnogorskom društvu”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici “Kvir Montenegra” kazali su da je Parada ponosa, pre svega, događaj LGBT zajednice, ali i prilika da crnogorsko društvo pokaže da ima potencijala da na adekvatan način štiti osnovna ljudska prava LGBT zajednice.

Najava održavanja prve Parade ponosa u Crnoj Gori za kraj oktobra izazvala je, suprotno očekivanjima, najveća sporenje i svađe upravo među pripadnicima seksualnih manjina.

Osporavanje održavanja Parade ponosa došlo je od LGBT Foruma progres – prve nevladine organizacije koja se bavi pravima homoseksualaca u Crnoj Gori.

LGBT Forum progres je ocenio kao nekorektan i nekolegijalan istup organizacije “Kvir Montenegro”, dodajući da u Crnoj Gori još nema uslova za održavanje Parade ponosa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crnogorski ministar podržao održavanje Parade ponosa

Izvor: Kurir, 17.Jul.2013

Taj događaj je prilika da se iz Crne Gore pošalje slika da se radi na poboljšanju položaja LGBT zajednice, naveo je Predrag Bošković, ministar rada i socijalnog staranja..PODGORICA – Crnogorski ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković podržao je danas najavljeno održavanje prve...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.