Burić: Protesti u Beogradu unutrašnja stvar Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 18.Mar.2019, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burić: Protesti u Beogradu unutrašnja stvar Srbije

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, Marija Pejčinović Burić, izjavila je danas u Briselu da su protesti proteklog vikenda u Beogradu unutrašnja stvar Srbije te da je demokratska stabilnost u zemljama jugoistočne Evrope važna i za Hrvatsku i za evropsku bezbednost.

- Ne mogu da komentarišem ono st se juče dogodilo u Beogradu. Mislim da je to unutrašnja stvar Srbije, ali generalno ono što mogu reći je da je demokratska stabilnost u svim državama jugoistočne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Evrope izuzetno važna i za Hrvatsku i za evropsku bezbednost - rekla je Pejčinović Burić, koja u Briselu učestvuje na sastanku ministara spoljnih poslova EU.

Upitana kako Srbija napreduje na putu prema EU i rešava li Hrvatska bilateralna pitanja u okviru poglavlja 23, Pejčinović Burić je rekla da Hrvatska podržava put svih zemalja u okruženju prema EU, ali uz ispunjavanje svih uslova koji važe za sve zemlje kandidate.

- Kada se bude radio izvešće za Srbiju, videće se koliko je napredovala na putu prema EU. Mi svakako podržavamo evropski put svih zemalja u okruženju, ali za sve zemlje važe ista pravila i sve moraju ispunjavati merila koja su postavljena. Srbija dobro zna da bez ispunjavanja tih uslova teško može dalje u tom procesu - rekla je Pejčinović Burić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.