Izvor: B92, 05.Avg.2009, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska preti Makedoniji blokadom

Skoplje -- Bugarska je zapretila Skoplju blokadom integracija u EU, ako bugarska državljanka Spaska Mitrova, koja je tri meseca u zatvoru u Makedoniji, ne bude oslobođena.

Spaska Mitrova je u zatvoru u Makedoniji, zbog toga što nije dozvolila svom bivšem suprugu da posećuje njihovo dete i pored odobrenja centra za socijalnu brigu. "Ukoliko Makedonija ne oslobodi Mitrovu Bugarska će blokirati evropsku integraciju Makedonije", navodi se u noti koju je bugarsko ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uputilo makedonskoj ambasadi u Sofiji.

Neimenovani portparol bugarskog ministarstva rekao je makedonskim medijima da je taj stav zvaničan i da će konkretni koraci Bugarske zavisiti od reakcije makedonskih vlasti.

U bugarskoj noti se navode i "druge sumnje da su neki bugarski građani izloženi administrativnim i policijskim pritiscima u Makedoniji".

Makedonsko ministarstvo spoljnih poslova smatra da Makedonija i Bugarska treba da se distanciraju od "klasične manipulacije s ljudskim sudbinama", kako se ne bi ugrozili prijateljski odnosi između dve zemlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.