Budvani putuju oko sveta

Izvor: Politika, 09.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budvani putuju oko sveta

Budva – Prema podacima crnogorskih turističkih agencija, na putovanje u inostranstvo u poslednja dva meseca krenulo je oko 400 Budvana. Najčešće turističke destinacije do kojih u poslednje vreme stižu milioneri iz ovog grada su Las Vegas, Monte Karlo, Monako, Nica, Pariz, Havana, Rio de Žaneiro i Amsterdam.

Predstavnici turističkih agencija kažu da je među putnicima najveći broj lokalnih biznismena, hotelijera, a mnogo njih je do bogatstva došlo prodajom očevine >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i dedovine.

Najskuplji su aranžmani za Kubu i Meksiko, od 1.600 do 1.800 evra, kaže Slavica Rajković iz agencije "Jamb trevel".

Najbogatiji crnogorski putnici karte za najudaljenije svetske destinacije kupuju najčešće u Beogradu ili Zagrebu.

"Sve veći broj ljudi sa primorja, pogotovo iz Budve, traži strane aranžmane", rekla je Tanja Radičević iz podgoričke agencije "Grand".

Put u Dubai košta 780 evra, navodi ona kao primer, dodajući da među klijentima ima veoma bogatih, ali i studenata i nezaposlenih. Prema podacima Turističke organizacije Budve, u gradu je trenutno svega 1100 turista.

Procenjuje se da u Budvi živi najmanje 200 milionera, sa pojedinačnim bogatstvom većim od milion evra.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.