Izvor: B92, 08.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budva: Nelegalno posredovanje

Budva -- U Budvi je u protekla dva dana privedeno 16 osoba koje su se bavile nelagalnim posredovanjem u izdavanju privatnog smeštaja.

Glavni republički turistički inspektor Božo Vučeković kazao je da su u akciji kontrolisane osobe koje su kod sebe imale table sa natpisima "sobe" i "apartmani", a uglavnom su se nalazili na udarnim mestima u gradu.

"Na licu mesta privedeno je 16 dilera i svi su imali natpise 'sobe' ili 'apartmani' kojima su vidno skretali pažnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potencijalnih turista da im se obrate za uslugu. Te osobe su kažnjene novčanim iznosom od 165 evra", kazao je Vučeković.

On je dodao da će, ukoliko kaznu ne budu platili u roku od tri dana, dilerima kod sudije za prekršaje biti određena kazna od 1.000 evra.

Izdavanje smeštaja, po zakonu je, kako je podsetio, isključivo u nadležnosti agencija i ne mogu ga obavljati fizička lica.

"Akciju nastavljamo ne samo u Budvi, već i u ostalim gradovima Crnogorskog primorja kako bismo pojavu ilegalnog izdavanja soba sveli na najmanju moguću meru", kaže Vučeković.

Prioritet turističke inspekcije biće provera da li ugostitelji ispunjavaju uslove propisane za rad, kao i kontrole u privatnom smeštaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.