Brnabić: Cilj Raminih izjava je spinovanje

Izvor: RTS, 05.Dec.2018, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Cilj Raminih izjava je spinovanje

Premijerka Srbija Ana Brnabić rekla je da je jedini cilj najnovijih izjava Edija Rame da politički spinuje i okrivi Srbiju za sve nerazumne odluke Prištine. Ističe da Srbija nije prekršila Cefta sporazum a da Albanci menjaju objašnjenja za uvođenje taksi na srpsku robu.
Srđan Darmanović je u Briselu, na pitanje da prokomentariše pisanje pojedinih portala da je ambasador Srbije u Podgorici Zoran Bingulac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povukao saglasnost da policija uđe u Ambasadu i uhapsi Branku Milić nakon direktive srpskog Ministarstva spoljnih poslova, kazao da mu nije poznato tako nešto.
"Mi čekamo odgovor na taj slučaj. Vjerujemo da Srbija neće odlučiti da u svojoj ambasadi štiti begunca od pravde i nadamo se da će se stvari rešiti u skladu sa dobrim odnosima dve zemlje", rekao je Darmanović, koji je učestvovao na ministarskom sastanku NATO-a.
Na pitanje beogradskih medija kako posle poslednjih dešavanja vidi odnose između Srbije i Crne Gore, Darmanović je kazao da se može reći da su odnosu dobri.
"U politici se pojavljuju razne debate i rasprave i ponekad predstavljaju izazove. Međutim, naša ekonomska saradnja, politička i u evropskim integracijama robna razmena ubedljivo govore u prilog tome da su odnosi dve zemlje dobri", rekao je Darmanović.
On je kazao da postoje određena pitanja, kao što je slučaj za sudski proces na koji se čeka odgovor Srbije i da to pitanje nije beznačajno jer se tiče vladavine prava i odnosa zemalja prema vladavini prava.
"Ali stvari rešavamo na način koji mislim da je u interesu svih, verujemo da dobre odnose zemalja u regionu pojedine rasprave neće dovesti u pitanje. Imamo zajedničke ciljeve. U ponedeljak otvaramo ova poglavlja, i mi i Srbija, i te stvari su važnije", rekao je Darmanović.
On je ponovio da Crna Gora nikada nije vodila nikakve razgovore o paktovima i koalicijama.
"Mi ne funkcionišemo na taj način. Za nas je dobrosusedska politika jedan od stubova naše spoljne politike. Ne bismo se angažovali ni u kakvim savezima protiv svojih suseda i prijatelja. Koliko znam, i potpredsednik vlade Kosova je to demantovao", kazao je Darmanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.