Izvor: B92, 12.Jan.2010, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci u zatvoru zbog pedofilije

Tirana -- Albanski sud osudio je dvojicu Britanaca na 20 i 15 godina zatvora, optuživši ih za pedofiliju i seks sa maloletnim osobama, preneli su albanski mediji.

Osuđeni Dino Hristodolu (45) i Robin Arnold (56) biće deportovani kad odsluže kaznu. Njihov prijatelj, takođe Britanac Dejvid Braun (58), osuđen je u novembru 2008. na 20 godina zatvora zbog istih optužbi, preneo je Rojters.

Braun, vlasnik prihvatilišta u kojem su radila dvojica Britanaca, uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pošto je 11 dečaka, od ukupno 32 dece većinom Roma, koji su živeli u njemu, 2005. godine izjavilo da su bili seksualno zlostavljani.

Hristodolu i Arnold napustili su Albaniju, ali su ih vlasti Velike Britanije ponovo izručile toj zemlji, gde je pre dve godine pokrenut sudski postupak protiv njih.

Sva trojica optuženih izjavila su na sudu da nisu krivi.

Zatvorske kazne izrečene trojici Britanaca, najduže su vremenske kazne na koje su u Albaniji osuđeni strani državljani. Maksimalna kazna za pedofiliju u toj zemlji iznosi 25 godina zatvora.

Doktorska komisija potvrdila je da su dečaci, uzrasta između šest i devet godina, bili seksualno zlostavljani.

Jedan od njih, doputovao je na suđenje iz SAD, u pratnji oca koji ga je usvojio, kako bi svedočio protiv Britanaca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.