Bratstvo manastira Krka izloženo medijskom šikaniranju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bratstvo manastira Krka izloženo medijskom šikaniranju

BEOGRAD - Bratstvo Manastira Krka Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, saopštilo je da je neprestano izloženo šikaniranju, vređanju i ponižavanju hrvatskih medija, koji zlonamerno pokušavaju da ih predstave kao ljude nacionalno i verski netolerantne.

"Smatramo da dosadašnjim svojim radom nismo zaslužili takav odnos hrvatskih medija, jer smo uvijek izlazili u susret i korektno i hrišćanski smo se odnosili prema njima", navedeno je u saopštenju povodom, zlonamernog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << teksta u "Slobodnoj Dalmaciji" od 20. avgusta ove godine o proslavi Preobraženja u manastiru Krka.

U saopštenju Eparhije dalmaptinske navedeno je da se manastir Krka "bavi očuvanjem svetootačkog predanja i tradicije pravoslavne crkve i u tom smislu želi da očuva dobre odnose sa svim ljudima koji su u bilo kom pogledu upućeni na ovaj manastir".

Bratstvo manastira Krka dodaje da taj tekst u "Slobodnoj Dalmaciji" pokušava da "baci senku na najveći verski skup pravoslavnih Srba u Hrvatskoj, koji je bio za sve dobronamerne ljude skup mira, duhovne radosti i kojim je dominirala proslava Preobraženja Gospoda Isusa Hrista na Tavoru".

"Međutim, mi se nadamo da pomenuti tekst neće uspeti da baci senku na proslavu ovog praznika u manastiru Krki, jer je istina uvijek iznad laži i svetlost iznad tame, na žalost svih netolerantnih ljudi ", navodi bratstvo manastira Krka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.