Branki Milić će Crna Gora suditi u odsustvu

Izvor: Mondo, 13.Dec.2018, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branki Milić će Crna Gora suditi u odsustvu

Sudsko veće Višeg suda u Podgorici odlučilo je da Branki Milić, jednoj od optuženih za pokušaj državnog udara i terorizam na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, bude suđeno u odsustvu.

Foto: MONDO Ilustracija

"Proces se nastavlja iako optužena Branka Milić nije prisutna, jer, u suprotnom, odužuje se i nije pravedno prema ostalim optuženima", rekla je sudija Suzana Mugoša.

Prethodno su tužioci zatražili da predmet bude izdvojen >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iz suđenja, što je odbijeno.

Mugoša je pročitala medicinsku ekspertizu iz koje se vidi da je Milićeva pregledana 22. novembra i gde se navodi da ima narušeno zdravlje blažeg stepena.

Branka Milić na sigurnom, Srbija ćuti

Milićeva je pobegla od crnogorskih vlasti u u Ambasadu Srbije 23. novembra, "nakon ponižavajućeg odnosa suda i sudskog veštaka Miodraga Šoća prema njoj".

Ona je rekla da će napustiti Ambasadu tek kad joj bude omogućeno fer suđenje, bez maltretiranja, te obezbeđeno pravo na lečenje.

Današnji pretres obeležio je i skandal, a suđenje je na kratko prekinuto, nakon što je sudija Mugoša optužila Miroja Jovanovića, advokata Milićeve, da je unapred znao kad će joj pozliti, na šta je on zatražio njeno izuzeće.

Veštak sudske medicine Miodrag Šoć izjasnio se na primedbe advokata odbrane na zdravstveno stanje Milićeve i na način na koji je izvršio pregled.

Optuženi Bratislav Dikić zamolio je da se ne oteže sudski postupak, naglasivši da boluje od raka, a da je već dve godine i dva meseca u samici.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.