Bosna i Hercegovina posle 27 godina preuzela kontrolu nad svojim nebom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosna i Hercegovina posle 27 godina preuzela kontrolu nad svojim nebom

Bosna i Hercegovina od danas je zvanično, posle 27 godina potpuno preuzela kontrolu nad svojim nebom.

Do sada su prelete preko teritorije Bosne i Hercegovine iznad 10.000 metara kontrolisale Hrvatska, Srbija i Crna Gora, a sada je za to zadužena Agencija za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju BiH.

Time je završen proces tranzicije oblasne kontrole vazdušnog saobraćaja za saobraćaj iznad 10.000 metara. S tehničke strane, sve je prošlo bez problema uz, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosi Klix.ba, izvrsnu saradnju sa susedima iz kontrolnih centara u Zagrebu i Beogradu.

Vazdušni saobraćaj iznad BiH sada prati 60 kontrolora među kojima je 39 iskusnih koji su se školovali u najrespektabilnijim evropskim centrima te 21 novi kontrolor koji je prošao obuku u Finskoj, Zagrebu i Beogradu.

Kontrolori ce raditi u pet timova u operativnim jedinicama u Sarajevu, gde se prati vazdušni saobraćaj iznad 11 kilometara, i u Banjaluci gde se prati saobraćaj do 11 kilometara visine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VAŽAN DAN ZA BIH: Posle 27 godina, država je preuzela kontroluna nad svojim nebom!

Izvor: Kurir, 05.Dec.2019

Bosna i Hercegovina od danas je zvanično, posle 27 godina potpuno preuzela kontrolu nad svojim nebom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.