Izvor: RTS, 14.Jul.2020, 23:03

Bošković: SPC bi Crnu Goru da vrati vekovima unazad

Sve ono što se dešavalo nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti otkrilo je političku pozadinu delovanja Srpske pravoslavne crkve, rekao je za RTCG crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković.
Namera SPC je bila, kako kaže Bošković, da litijama nateraju koalicionu vlast da povuče ili izmeeni zakon, na šta oni nisu pristali.
"Naravno da mi na to nismo pristali, jer smo hteli da ih izvučemo na teren da oni postanu ono što jesu, pre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svega ne, religijska institucija nego politička partija u Crnoj Gori, ili politički pokret, koji okuplja jedan broj opozicionih partija sa pro-srpskim predznakom. To se na kraju pokazalo potpuno tačnim, kada su pozvati sve da glasaju protiv DPS-a. To je ono što pokazuje da su oni pre svega politički pokret koji treba Crnu Goru da vrati vekovima unazad, odnosno da pokuša da je u potpunosti veže za Srbiju i da u potpunosti onemogući put Crne Gore ka EU", zaključio je Bošković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Protesti otkrili političku pozadinu delovanja SPC"

Izvor: B92, 15.Jul.2020, 07:30

Podgorica -- "Sve ono što se dešavalo posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti otkrilo je političku pozadinu delovanja Srpske pravoslavne crkve"...To je u utorak uveče izjavio crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković...Njihova namera je bila, kako kaže, da litijama nateraju koalicionu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.