Izvor: B92, 28.Avg.2009, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombom hteo da spreči koncert

Zagreb -- Vilim Bono, čovek koji je podmetanjem bombe pokušao da spreči nastup pevača Marka Perkovića Tomsona u Pazinu, osuđen je na pet i po godina zatvora.

Bono je 11. decembra 2008. u pazinskom Boćarskom domu postavio eksploziv zbog odbojnosti prema scenskom nastupu Tomsona, znajući da će zbog njegovog čina biti odgođeni Tomsonovi koncerti, najavljeni za sredinu decembra, čime je doveo u opasnost lica i imovinu.

U eksploziji koja se desila u toku noći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niko nije povređen, šteta se procenjuje na 446.384 kune (oko 61.000 evra), a Tomsonovi koncerti u Boćarskome domu ipak su održani.

Bono je osuđen zbog teškog krivičnog dela počinjenog protiv opšte bezbednosti ljudi, imovine i saobraćaja i zbog nedopuštenog posedovanja oružja i eksplozivnih naprava, a u zatvorsku kaznu od pet i po godina uračunato mu je i vreme provedeno u pritvoru.

Po rečima sudije Damira Krpana, optuženi će moći dobro razmisliti o delu koje je počinio, a presudom se, kako je rekao, šalje poruka javnosti da se ugrožavanjem ljudi i imovine ne može obračunavati s onima koji imaju drugačije mišljenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.