Bjelopoljci ne daju bivšu Robnu kuću Beograd

Izvor: Politika, 05.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelopoljci ne daju bivšu Robnu kuću Beograd

Bijelo Polje - Povodom prodaje kompanije Robne kuće "Beograd" firmi "Verano motors" održana je konferencija za novinare u Robnoj kući "Bijelo Polje" na kojoj je izvršni direktor Dragomir Šebek sa saradnicima objasnio da su se više puta obraćali organima Stečajne uprave i Trgovinskog suda iz Beograda da se ne prodaje bjelopoljska firma bez prethodno identifikovanog udela u vlasništvu novoformiranog preduzeća u Bijelom Polju. Tako bi se zaštitili interesi 150 bivših i sadašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << radnika, kao i imovinska prava u državnoj svojini Crne Gore i Bijelog Polja.

"S obzirom na to da naši interesi nisu u skladu sa interesima stečajne uprave iz Beograda, ne prihvatamo njihovu prodaju uloga u našem preduzeću bez prethodne identifikacije vlasnika koji nisu obeštećeni, kao što će biti za one koji se nalaze u Srbiji", istaknuto je uz naznaku da je izgradnja nekretnina RK u Bijelom Polju u periodu od 1978. do 1981. godine isključivo finansirana od strane Fonda za nerazvijena područja za Crnu Goru.

"Zemljište i komunalne doprinose besplatno je dala SO Bijelo Polje, a više od sto zaposlenih je od 1992. do 1994. godine novčanim ulozima pomagalo razvoj sistema RKB. Zato i tražimo pomoć nadležnih pravosudnih organa u Crnoj Gori, da nam se izvrši nadoknada kroz učešće u vlasništvu", kaže se na kraju saopštenja 50 zaposlenih u RK Beograd d. o. o. Bijelo Polje.

Inače, objekat RK "Beograd" u Bijelom Polju prostire se na 2.900 kvadratnih metara.

M. N.



[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.