Bivši hrvatski ministar izdaje luksuznu vilu, a u njoj i Pavelićev portret

Izvor: RTS, 21.Avg.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši hrvatski ministar izdaje luksuznu vilu, a u njoj i Pavelićev portret

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević, kom su policajci u utorak pretresli porodični dom, svoju luksuznu vilu s bazenom u Nerežišćima iznajmljivao je turistima, a na platformi "Buking" vidljive su brojne fotografije objekta.
Na jednoj od fotografija vidi se da je na kaminu u kući i portret vođe ustaša Ante Pavelića.

Pavelićeva fotografija, na kojoj je on u uniformi, smeštena je na kaminu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u kuhinji.

Jutarnji piše da je reč o "tipičnom portretu lidera kvislinške NDH koji se može jednostavnom pretragom vrlo brzo pronaći na internetu".
"Na istom kaminu u Kuščevićevoj vili postavljena je i bista prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koji se u Drugom svjetskom ratu borio na strani partizana, a protiv Pavelićevih ustaša", navodi Jutarnji list.
Kako na toj stranici nema komentara turista koji su u toj vili odseli, nije poznato jesu li oni primetili Pavelićevu fotografiju.
Trenutno na Bukingu stoji obaveštenje da se kuća ne iznajmljuje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Portret Pavelića pronađen u vili bivšeg hrvatskog ministra

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2019

Bivši hrvatski ministar uprave Lovro Kuščević kojem su policajci u utorak pretresli porodičnu kuću na Braču, iznajmljivao je turistima luksuznu vilu u kojoj je pronađen i portret ustaškog vođe Ante Pavelića...Policija je u luksuznoj vili, koju je pretresla juče, pronašla Pavelićevu fotografiju...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.