Bivši albanski ministar policije u kućnom pritvoru zbog istrage

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2018, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši albanski ministar policije u kućnom pritvoru zbog istrage

Bivši albanski ministar unutrašnjih poslova Sajmir Tahiri stavljen je u kućni prtivor zbog istrage o mogućoj umešanosti u šverc droge, saopštilo je večeras albansko tužilaštvo i dodalo da mu je sud odredio kućni pritvor a ne u policijskoj stanici, prenela je agencija AP.

Tahiri koji je bio ministar unutrašnjih poslova od 2013. do 2017. godine, prošle nedelje je napustio i svoje poslaničko mesto u parlamentu.

Bivši ministar je osumnjičen za povezanost s >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jednom kriminalnom grupom koja se bavila velikim švercom kanabisa. Tahiri, član Socijalističke partije Albanije, ranije je negirao umešanost.

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da poštuje odluku suda i pozvao na "nezavisnu i transparentnu istragu".

Borba protiv trgovine drogom i organizovanog kriminala izazov su za postkomunističku Albaniju, članicu NATO od 2009. godine, koja nastoji da postane i članica Evropske unije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.