Bitka za bebe u Doboju i Derventi

Izvor: B92, 13.Okt.2012, 02:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bitka za bebe" u Doboju i Derventi

Doboj -- U nastavku akcije "Bitka za bebe", u organizaciji Fonda B92 i kompanije M-tel, uručeni su inkubatori bolnici u Doboju i Domu zdravlja u Derventi.

Porodilište u Doboju nije uopšte imalo inkubator, pa je ovaj poklon sa oduševljenjem prihvaćen od osoblja bolnice i budućih majki.

Reč je inače o prvom inkubatoru koji je u akciji kupljen od sredstava prikupljenih pozivom na broj 1411 od M-telovih korisnika.

Taj podatak je naveden i na pločici, koju je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ime kompanije M-tel na inkubator zalepila portparolka Aida Halilović, ističući zahvalnost korisnicima koju su prepoznali važnost stvaranja boljih preduslova za život najmlađih.

Kompaniji M-tel kao i njenim korisnicima koji su pozivali kratki broj zahvalio se i dr Aleksandar Panić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja bolnice u Doboju. Doktorka Ružica Petković, pedijatar, rekla je kako će im inkubator uveliko olakšati budući rad na ovom odjeljenju, kako bebe kojima treba intenzivan tretman ne bi slali u bolnicu u Banjaluku. U Doboju nijedan inkubator nije bio u funkciji.

A od sredstava prikupljenih putem broja 1411 kupljen je još jedan inkubator koji je poklonjen Domu zdravlja u Derventi. Inače, u ova dva grada bila je najteža situacija po pitanju nedostatka inkubatora.

Od ukupno potrebnih 70, do sada su prikupljena sredstva za kupovinu 25 inkubatora.

Podsećamo, „Bitka za bebe“ traje do kraja 2012. Pozivom na broj 1411 korisnici M-telove mobilne i fiksne mreže mogu da daruju 1KM.

Detaljnije informacije dostupne su na sajtu bitkazabebe.mtel.ba

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.