Izvor: B92, 16.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biskup izjednačio Tita i Hitlera

Zagreb -- Jedan biskup u Hrvatskoj izjednačio zločine nacista i komunista.

Hrvatski biskupi su se na propovedima tokom okupljanja nekoliko stotina hiljada vernika, povodom praznika Gospe, dotakli gotovo svih bitnih društvenih i političkih pitanja koja pritiskaju Hrvatsku, piše Večernji list i napominje da je biskup Valter Župan sa Krka tvrdio da su komunistički zločini strašni kao i Hitlerovi.

"Statistike pokazuju da je komunizam doneo 100 miliona mrtvih, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hitler 20.900.000. Reč je o ljudima, a ne brojkama. Ni Josip Broz Tito nije daleko od toga, s 1.129.000 mrtvih", rekao je biskup Župan u prepunoj katedrali Uznesenja Marijina u Krku.

Biskup Juraj Jezerinac je u Kamenskom kod Karlovca rekao da sotona pokušava ocrniti crkvu i vernike, širi laž i mržnju, a hrišćanski život proglašava nazadnim i mračnim. Govoreći o medijima u Hrvatskoj, on je ocenio da oni ne poznaju govor ljubavi, nego samo mržnje, da napadaju porodicu i veličaju homoseksualne brakove i žele da unište mladost.

Upozorivši na lažna obećanja, splitski nadbiskup Marin Barišić je u Sinju rekao da ima dovoljno naznaka da se današnje vreme nazove posthumanim, ako kapital potisne moral, a takođe je upozorio na nehumane pojave mita, korupcije i zelenaštva.

Gospićki biskup Mile Bogović ukazao je da u Hrvatskoj ne postoji pravi sistem vrednosti. "Neki se veličaju bez razloga, a neki ne dobijaju zasluženo priznanje. Ne može se doneti ispravan sud ako se krene od krivih polazišta", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.