BiH, uhapšeni komandiri bužimskih Gazija

Izvor: RTS, 24.Nov.2016, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH, uhapšeni komandiri bužimskih "Gazija"

Pripadnici SIPA uhapsili su na području Bužima i Velike Kladuše Nisveta Porića i Safeta Isakovića, komandire "Gazija" koji su bili u sastavu 505. bužimske brigade.
Kako je SIPA navela, oni su juče uhapšeni po naredbi Tužilaštva BiH zbog postojanja osnova sumnje da su počinili ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, ali nisu navedeni detalji, prenosi RTRS.
Uhapšeni Porić i Isaković, inače >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nosilac značke takozvani "Zlatni ljiljan", bili su bliski saradnici Izeta Nanića, komandanta 505. bužimske brigade, koja je bila u sastavu Petog korpusa takozvane Armije RBiH.
Kako pišu federalni mediji, još nije poznato šta se Poriću i Isakoviću stavlja na teret, kao ni kompletnoj Nanićevoj 505. brigadi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.