Izvor: B92, 13.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH pred bankrotom

Banja Luka -- Prvi zamenik visokog predstavnika u BiH Donald Hejz, smatra da BiH treba hitno da preduzme određene korake ili će bankrotirati.

Bankrot Bosni i Hercegovini preti, kako objašnjava Hejz, i ako građani nastave da plaćaju usluge koje ne dobijaju. On je u intervjuu za banjalučke "Nezavisne novine" istakao da je vreme da političari u BiH postanu odgovorni.

"Jedan od najvećih problema u BiH danas jeste veličina birokratije. Oko 64 odsto rashoda u vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlazi na administraciju, a ne na usluge. To predstavlja teret koji snose poreski obveznici u nastojanjima da se BiH pripremi za pristupanje EU", rekao je Hejz.

Međutim uslovi za približavanje Evropskoj uniji, nisu samo finansijski već i "haški". Naime, Hejz je rekao da ostaje da se vidi da li će stranke u Republici Srpskoj biti voljne da ispoštuju ovaj uslov i zaista ispune međunarodne obaveze. On je takođe, dodao i da više nije reč o nacionalizmu, nego o mreži kriminala koja pruža zaštitu haškim beguncima. "Ukoliko Vlada RS bude voljna da uništi mrežu kriminala, koji štiti te ljude, onda ćete uspeti", poručio je Hejz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.