Izvor: RTS, 28.Jul.2021, 06:52

BiH, od danas na snazi odredbe o zabrani negiranja genocida

U Službenom glasniku Bosne i Hercegovine juče su objavljene dopune Krivičnog zakona BiH, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločina, a danas te odredbe stupaju na snagu.
Prema podacima koji su dostupni na veb-stranici Kancelarije visokog predstavnika u BiH, zakon stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja na OHR-ovoj stranici ili dan nakon objave u Službenom glasniku BiH, u zavisnosti od toga koji od ta dva datuma >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nastupi ranije.

To znači da će nove odredbe Krivičnog zakona BiH, koje se odnose na negiranje genocida, danas stupiti na snagu, preneo je Kliks.
Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko 23. jula je objavio da je iskoristio bonska ovlašćenja i nametnuo dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.
Predsednici parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj usvojili su povodom odluke Incka pet zaključaka među kojima je i bojkot rada institucija BiH.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Beograd obavešten i da prati dešavanja u Bosni i Hercegovini, uz poruku da Srbija ne može da ostavi Republiku Srpsku bez podrške u ekonomskom i svakom drugom pogledu, kao i da će izaći sa predlogom kako da u budućnosti vodimo dijalog sa Bošnjacima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od danas i zvanično

Izvor: B92, 28.Jul.2021

U Službenom glasniku BiH u utorak su objavljene dopune Krivičnog zakona BiH, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločina...Danas te odredbe stupaju na snagu...Prema podacima koji su dostupni na veb stranici Kancelarije visokog predstavnika u BiH, zakon stupa na...

Nastavak na B92...

SADA I ZVANIČNO: U BiH stupio na snagu Inckov zakon o zabrani negiranja genocida, Srbi ga bojkotuju

Izvor: Kurir, 28.Jul.2021

U Službenom glasniku Bosne i Hercegovine juče su objavljene dopune Krivičnog zakona BiH, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločina, a danas te odredbe stupaju na snagu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.