BiH: Uhapšen narko-bos Željko Radovanović, Karadžićev jatak?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Uhapšen narko-bos Željko Radovanović, Karadžićev jatak?

SARAJEVO - U akciji policije u Sarajevu uhapšen Željko Radovanović, vođa narko-klana koji je finansirao Radovana Karadžića.

Željko Radovanović (35), zvani Votka, vođa organizovane kriminalne grupe kod čijih pripadnika je srpska policija pre godinu dana našla 48,7 kilograma heroina, 4,2 kilograma kokaina, kao i 200.000 evra namenjenih finansiranju skrivanja tada haškog begunca Radovana Karadžića, uhapšen je u Sarajevu, saznaje "Blic".

Za Radovanovićem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je, kao prvooptuženim pripadnikom jedne od najvećih narko-grupa koja se dilovanjem droge bavila u Srbiji, BiH, ali i ostalim zemljama u regionu, međunarodnu poternicu raspisao Specijalni sud za organizovani kriminal u Beogradu.

Pred ovim sudom pre dva meseca počelo je suđenje devetorici uhapšenih pripadnika Radovanovićeve grupe, čiji je glavni saradnik Ljuban Ećim (44), bivši zamenik načelnika banjalučkog Centra državne bezbednosti Republike Srpske. Ećim se zbog finansijske podrške optuženima za ratne zločine našao na listi osoba kojima je međunarodna zajednica pre četiri godine blokirala bankovne račune, ulazak u SAD i zemlje EU.

"Za sada nije poznato da li je Radovanović u BiH uhapšen zbog krivičnog dela koje je tamo počinio ili po Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Srbija. Radovanović je rodom iz Bijeljine, što znači da bi mogao da se pozove na bosansko državljanstvo i tako izbegne izručenje u Srbiju ", kaže izvor blizak postupku koji se u Srbiji vodi protiv Radovanovićeve grupe.

On navodi i da bi u ovom slučaju trebalo najpre ispitati verodostojnost Radovanovićevog eventualnog državljanstva BiH.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.