BiH: Peticija za slobodu Ganića

Izvor: Vesti-online.com, 09.Mar.2010, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Peticija za slobodu Ganića

Rukovodstvo Stranke demokratske akcije (SDA) u utorak je Sarajevu potpisalo u Sarajevu peticiju pod nazivom ’’Sloboda za dr Ganića’’, čije potpisivanje u svim gradovima Bosne i Hercegovine organizovala Asocijacija mladih ove stranke.

Peticija će biti potpisivana danas i sutra, a biće uručena Ambasadi Velike Britanije u Sarajevu u četvrtak, 11. marta, na dan ročišta u predmetu protiv Ganića, prenela je FTV.

Predsednik SDA Sulejman Tihić je prilikom potpisivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << istakao da bi državne institucije BiH trebalo da rade svoj posao - Predsedništvo, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo pravde, pogotovo na osnovu ugovora koji postoji između BiH i Srbije iz kojeg se, kako je rekao, jasno vidi da je za ovaj slučaj nadležan Sud BiH.

Dodao je da slučaj ''Dobrovaljačka'' pravosudne institucije treba da dovedu do kraja i da je greška što to nije do sada urađeno.

’’Zašto se moralo ovoliko čekati, zašto nisu procesuirani oni koji su ubili vojnike ili već koga iz te kolone. Da smo mi to procesuirali ne bismo imali te probleme, ne bismo imali današnji problem s prof. Ganićem koji nema, po našem mišljenju, nikakve odgovornosti za ovo što mu se stavlja na teret“, rekao je Tihić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije raspisalo je početkom 2009. godine, po nalogu istražnog sudije, poternice za 19 osoba iz BiH, među kojima su ratni članovi Predsedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić, zbog napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu i ubistva vojnika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.