BiH: Odbačena optužba protiv Kostjerevca za ratno silovanje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Mar.2021, 18:23

BiH: Odbačena optužba protiv Kostjerevca za ratno silovanje

Prvostepenom presudom Suda Bosne i Hercegovine odbijena je optužba da je Adem Kostjerevac 1992. godine počinio ratni zločin silovanja nad ženom srpske nacionalnosti. Odbijena optužnica potvrđena je 14. aprila 2015. godine i tereti Kostjerevca da je kao pripadnik Vojne policije i Muslimanske brigade Zvornik, Armije BiH, od 18. septembra do 4. oktobra 1992. godine na području opštine Zvornik tokom rata u BiH “prisilio na seksualni odnos jednu ženu civila srpske nacionalnosti” te da je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kojić: Presuda Suda BiH u slučaju Kostjerevca pravni presedan

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Mar.2021, 13:52

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić ocijenio je za Srnu da je pravni presedan presuda Suda BiH kojom je odbijena optužba protiv bivšeg pripadnika Armije RBiH Adema Kostjerevca za silovanje Srpkinje na području ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.