Izvor: B92, 23.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez saznanja o umešanosti

Podgorica -- Policija Crne Gore i Republike Srpske nemaju saznanja o umešanosti bilo koga iz državnog vrha Crne Gore u navodni atentat na Dodika.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Jusuf Kalamperović i ministar unutrašnjih poslova Repubike Srpske Stanislav Čađo saopštili su posle razgovora u Podgorici da je istraga pokazala da niko iz Crne Gore nije učestvovao navodnom planiranju atentata na premijera Republike Srpske Milorada Dodika. Oba ministra konstatovala da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je saradnja policije u čitavom regionu na visokom nivou.

"Po svim našim operativnim saznanjima, nismo našli nijedan element sumnje ili nešto drugo što bi upućivalo na to da je bilo ko iz državnog vrha Crne Gore umiješan u prijetnje prema Dodiku", saopštio je Jusuf Kalomperović, a isto je ponovio i Čađo:

"Ukupna istraga upućuje da se dijelovi te informacije koja se odnosi na određene ličnosti a tiču se političkog vrha u Crnoj Gori nisu pokazali kao opravdani".

Banjalučke Nezavisne novine objavile su poverljivu informaciju policije kantona Sarajevo u kojoj se nalazi nekoliko imena iz politike i biznisa iz Crne Gore koji su povezani sa kako je rečeno, pripremom atentata na Dodika.

Upitan da li crnogorska policija ima saznanja da je neko drugi, ko ne pripada državnom vrhu, umešan u pripremu atentata na Dodika, Kalomperović je kazao da Ministarstvo unutrašnjih poslova ispituje svaku sumnju, ali da trenutno nema takva saznanja.

Direktor Uprave policije Crne Gore, Veselin Veljović, kazao je da taj organ do pojave navoda u medijima o potencijalnom atentatu na Dodika, nije imao nikakva operativna saznanja, ili informacije o tome niti je od službi u okruženju dobio takve podatke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.