Beograđanka još u pritvoru, Dačić zahteva odgovor

Izvor: Mondo, 20.Avg.2018, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđanka još u pritvoru, Dačić zahteva odgovor

Sud u Kotoru odbio prigovor advokata na određivanje pritvora Beograđanki Sari Vidak, osumnjičenoj da je napala sudiju, tako da ona ostaje u pritvoru do 30 dana. Ivica Dačić traži objašnjenja zvanične Podgorice...

Povodom pritvaranja srpske državljanke danas je reagovao srpski šef diplomatije koji je rekao da Beograd insistira na nediskriminatorskom postupanju prema državljanima Srbije u Crnoj Gori i traži da se u slučaju pritvaranja Sare Vidak utvrdi da li je njeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << srpsko poreklo bio razlog pritvaranja.

Ivica Dačić je na konferenciji za novinare rekao da je konzul Srbije u Crnoj Gori posetila našu državljanku koja se nalazi u pritvoru i da je kontaktirana njena majka.

"Konzul ju je obišla u pritvoru i videla u kakvom je stanju", reka je Dačić i dodao da je Srbija iskoristila pravo da pomogne u ovom slučaju.

Sudija Špiro Pavićević, naime, je pritvor odredio ranije po zahtevu osnovnog državnog tužilaštva, koje Vidak (20) tereti da je počinila krivično delo napada na službeno lice, odnosno sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić.

Vanraspravno veće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je prigovor našeg advokata advokata Srđana Lješkovića na određivanje pritvora i zahtev za puštanje na slobodu, izjavila je Olivera Vidak, Sarina majka.

"U toku dana ponudićemo jemstvo od 10.000 evra, pasoše Srbije i Kanade čiji je Sara državljanin, kao i njenu ličnu kartu, izdatu u Beogradu. Pristajemo da sud odredi obavezno javljanje policijskoj stanici u mestu koje joj se odredi za boravište", rekao je za "Novosti" advokat Lješković.

Generalni konzul Srbije u Konzulatu u Herceg Novom, Zoran Dojčinović, rekao je da se pomno prati slučaj naše državljanke.

Stanišićeva tvrdi da ju je Vidak fizički napala nakon što je njenom dečku izrekla prekršajnu kaznu, dok druga strana tvrdi suprotno, odnosno da je sudija najpre verbalno i fizički nasrnula na Beograđanku, a kada je shvatila šta je uradila optužila je devojku da ju je napala dok je obavljala dužnost.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Odbijen prigovor, Beograđanka ostaje u pritvoru u CG

Izvor: B92, 20.Avg.2018

Kotor -- Vanraspravno veće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je prigovor advokata na određivanje pritvora Beograđanki Sari Vidak...Ona ostaje u pritvoru do 30 dana koji joj je odredio sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru...Sudija Špiro Pavićević je pritvor odredio ranije po zahtevu osnovnog državnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.