Bečić: Prijatelj građana Srbije, sluga naroda Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2021, 20:42

Bečić: Prijatelj građana Srbije, sluga naroda Crne Gore

Predsednik crnogorske skupštine Aleksa Bečić poručio je danas da nikada neće biti, kako je naveo, "podanik i najamnik centara moći u Srbiji i u Crnoj Gori", a da će uvek biti prijatelj građana Srbije i sluga naroda Crne Gore.

On je na svom Fejsbuku napisao da "fabrika neistina i podvala centara moći i njihovih najamnika na različitim nivoima ne jenjava".

Bečić navodi da su njega i stranku koju vodi, Demokratsku Crnu Goru, više puta u prethodnih nekoliko meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << satanizovali ultracrnogorski ili ultrasprski nacionalisti, koji su bili, kako tvrdi, "samo izvođači centara moći kojima uporno smetamo zato što nećemo da im služimo".

"Svaki put smo izašli sve jači i jači, danas smo na istorijskom procentu podrške birača, zato što ubjedljivo većinska Crna Gora želi evropski, građanski, pristojan, civilizovan, umeren, pomiriteljski i pošten put", napisao je Bečić.

Prema njegovim rečima, najnovija "fabrika neistina" je razobličena posle samo sat vremena i ocenjuje da je to bio "amaterski pokušaj satanizacije koji je čak i ispod nivoa žute štampe, a kamoli iole ozbiljne politike".

On je ukazao da su "amandmanima poslanika Demokrata, Demosa, poslanice DF-PZP gospođe Bošnjak najoštrije osuđeni svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije, a jasno precizirano i u Rezoluciju ugrađeno da srpski narod nije genocidan i zločinački, kao ni jedan drugi narod".

Bečić je naveo da bi Rezolucija bila usvojena i da nije bilo DPS-a u sali, jer je imala potrebnu većinu za usvajanje.

Napominje i da demokrate nisu glasale za smenu ministra Leposavića, jer nisu želeli da ga sa DPS-om razrešavaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.