Bečić: Nemamo ništa protiv da Abazović bude u vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2020, 00:41

Bečić: Nemamo ništa protiv da Abazović bude u vladi

Mandatar Zdravko Krivokapić je birao kandidate za ministre nove Vlade i on će snositi odgovornost za njihove rezultate, ocenio je večeras predsednik Skupštine Aleksa Bečić.

Bečić je za TV Vijesti rekao da je trenutno osam poslanika inficirano koronavirusom i da sednica Skupštine, na kojoj će biti izabrana nova Vlada, nije mogla biti održana pre 2. decembra.

"Očekujem da će do 2. decembra mandatar biti spreman, da će ekipirati svoj predlog Vlade i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ga najkasnije tri dana pre održavanja sednice dostaviti poslanicima, kako bismo se pripremili na razgovor“, rekao je Bečić.

Bečić smatra i da ovom projektu mandatara treba dati šansu, kao i da se mora poštovati izborna volja građana, prenela je RTCG.

Govoreći o sastavu nove Vlade, kazao je da Demokrate nemaju ništa protiv toga da Dritan Abazović iz URE bude u Vladi.

On je naveo da se, sa Krivokapićem i Abazovićem, sporazumom obavezao da će se boriti za menjanje diskriminatorskih zakona, "među kojima je i Zakon o slobodi veroispovesti".

"Sve što Vlada dogovori sa verskim zajednicama, Demokrate će podržati", kazao je Bečić.

Komentarišući to što se kandidatkinja za ministarku Vesna Bratić javno deklariše kao "srpski nacionalista", Bečić je kazao da je ne poznaje i da "svakako neke njene izjave nisu za pohvalu niti su to poruke koje trebaju budućnosti".

"Ono što će biti njeno delovanje kao ministarke je nešto o čemu ćemo kao javnost suditi", kazao je on.

Rekao je i od kada je na čelu Parlamenta nije bilo revanšizma niti bilo kakvog partijskog zapošljavanja.

On je rekao da će Demokratska partija socijalista (DPS) otići u opoziciju i da će to biti lekovito.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ALEKSA BEČIĆ PORUČIO: Nemamo ništa protiv da Abazović bude u Vladi Crne Gore

Izvor: Kurir, 20.Nov.2020

Mandatar Zdravko Krivokapić je birao kandidate za ministre nove Vlade i on će snositi odgovornost za njihove rezultate, ocenio je predsednik Skupštine Aleksa Bečić.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.