Izvor: B92, 05.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basesku: Pobediću na referendumu

Bukurešt -- Trajan Basesku rekao da će pobediti na referendumu 19. maja kada će biti odlučeno da li će biti smenjen sa dužnosti predsednika.

Rumunski parlament opozvao je, većinom glasova, Baseskua sa dužnosti predsednika države zbog kršenja Ustava. Inicijativu o opozivu predsednika pokrenula je opoziciona Socijaldemokratska partija. Za 19. maj je zakazan referendum na kome će se odlučivati o smeni Baseskua.

Basesku je danas, na sednici rukovodstva Demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << partije u Bukureštu, rekao da "oligarsi tranzicije" misle da su oni vlasnici Rumunije ali da greše i da su dali Rumunima šansu "da pokažu da je narod pravi gazda".

"Pobediću na referendumu, a oligarsi tranzicije neće imati nikakvu budućnost. Ja se zalažem za modernizovanje Rumunije, a oni žele da se nastavi politika oligarha", rekao je Basesku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.