Izvor: B92, 16.Sep.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baroso: Hrvatska napreduje

Brisel -- Hrvatska napreduje, ali mora još mnogo da uradi u ispunjavanju merila u pravosuđu i tržišnoj utakmici, ocenio je Žoze Manuel Baroso.

Predsednik Evropske komisije danas se u Briselu sastao sa hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom. "Čestitao sam premijeru Sanaderu na velikom napretku u pristupnim pregovorima u poslednjih nekoliko meseci, ali, naravno još ima puno posla u nekoliko najvažnijih područja", rekao je Baroso i pomenuo i pitanje restrukturiranja brodogradnje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Dobili smo uveravanja od premijera Sanadera da će sve biti spremno do decembra u tim područjima", rekao je Baroso.

On je dodao da će Komisija, pre objavljivanja izveštaja o napretku, što je predviđeno za 5. decembar, doneti sveobuhvatnu ocenu o ispunjavanju merila za otvaranje pregovora u tim poglavljima.

Sanader je izrazio odlučnost Hrvatske da učini sve što je potrebno kako bi pristupne pregovore završila sledeće godine, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Barozo o potrebi da Hrvatska brže ispunjava uslove za članstvo u EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Sep.2008, 10:37

Hrvatska još nije ispunila sve uslove Evropske unije koji bi omogućili postavljanje roka za zaključenje pregovora o članstvu u Uniji, rekao je u Briselupredsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo. Barozo je nakon sastanka s hrvatskim prem ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.