Bar: Nema turizma bez Srba i Rusa

Izvor: Večernje novosti, 06.Dec.2014, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bar: Nema turizma bez Srba i Rusa

BAR - Turisti iz Srbije najbrojniji su gosti na barskoj rivijeri, zatim Rusi, Bosanci, pa Česi. Prošle godine je boravilo 156.458 gostiju koji su ukupno ostvarili 1.258.500 noćenja, što je za 2,65 odsto više nego u 2013. Dok su Srbi najbrojniji, Rusi ostvaruju najviše noćenja. Ovo su zvanični podaci saopšteni u Izveštaju o radu TO Bar za 2013, koji je usvojen većinom glasova na 4. sednici Skupštine opštine. Ova neprofitabilna organizacija je u 2013. prihodovala 595.899 evra. Prema podacima >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koje je u izveštaju saopštila direktorka Neda Ivanović, od boravišne takse naplaćeno je 354.858, turističke 152.893, a od članskih doprinosa 32.334 evra. - Rashodi za 2013. su 595.600 evra. Mi smo neprofitabilna organizacija i koliko prihodujemo, toliko potrošimo - rekla je Ivanovićeva. - Uz redovna učešća na sajmovima, organizovanje kulturno-zabavnih manifestacija, TO Bar radi i štampa obiman propagandni materijal, od kojih su neki vodiči urađeni čak na sedam jezika. Pored opštih karakteristika barske rivijere, TO je uradila kataloge hotelskog i privatnog smeštaja, kulturnu ponudu, vodiče za aktivni odmor... Zarija Franović (DPS) bio je mišljenja da deo kolača od TO treba da ide u opštinski budžet. Mladen Zagaračanin (SNP) imao je primedbu na to što u izveštaju nema tabelarnih pregleda i statistike o kretanju i kvalitetu turista. Omer Hodžić (SDP) zamerio je zašto se tokom manifestacije „Leto sa zvezdama“, za koju je utrošeno skoro 70.000 evra, dovode izvođači iz drugih država koji mnogo koštaju. - Ništa manje aktuelan program ne bi ponudili ni domaći, i to za 10 puta niže cene - ocenio je Hodžić. Goran Pejović (DF) kritikovao je odnos čelnika opštine i TO prema domaćim muzičarima. Uz to, osvrnuo se i na odlaske na sajmove turizma: - Tražim da mi odgovorite ko je odredio ljude koji idu na sajmove. Ko ih delegira i koliki su troškovi. Ti podaci bi trebalo da budu u izveštaju. Najoštrije kritike uputio je njegov partijski kolega Savo Vujošević, koji je istakao brojčana neslaganja u izveštajima TO za poslednjih nekoliko godina. Po njemu, nema suštinskih finansijskih podataka, a pretrpan je fotografijama i liči na bajku. Marko Brnjada (DPS) osvrnuo se na višegodišnje probleme koji se ponavljaju: buka, dileri i nepoštovanje zakupaca plaža da polovinu kupališta oslobode od plažnog mobilijara. - Skupština opštine treba ove probleme konačno da reši - naglasio je Brnjada, ujedno pitajući da li je TO poslala dopis resornom ministarstvu da se uredi priobalni prostor barske rivijere, prevashodno Čanj, pošto bi to značilo i više prihoda za opštinu. BARANI BARU ZA DOČEK Na trgu će biti organizovan doček Nove godine. U toku su pripreme. U zabavnom programu učestvovaće ovdašnji umetnici pod sloganom - „Barani Baru“.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bar: Nema turizma bez Srba i Rusa

Izvor: B92, 06.Dec.2014

Turisti iz Srbije najbrojniji su gosti na barskoj rivijeri, zatim Rusi, Bosanci, pa Česi...Foto: Raymond Zoller / Flickr.com..Prošle godine je boravilo 156.458 gostiju koji su ukupno ostvarili 1.258.500 noćenja, što je za 2,65 odsto više nego u 2013. Dok su Srbi najbrojniji, Rusi ostvaruju najviše...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.