Bandićevi saradnici odlaze iz SDP-a

Izvor: B92, Tanjug, 15.Jan.2010, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bandićevi saradnici odlaze iz SDP-a

Zagreb -- Više bliskih saradnika Milana Bandića, koji je na izborima za predsednika Hrvatske bio konkurent Ivu Josipoviću, kandidatu SDP-a, napustilo je tu stranku.

Oni nisu sačekali odluku stranačkih organa, već su sami izašli iz stranke. Prvi je Socijaldemokratsku partiju napustio Ivica Pančić, jedini saborski poslanik koji je podržao Bandića, gradonačelnika Zagreba, a nakon njega i pojedini rukovodioci gradskih vlasti Zagreba, koji su učestvovali u Bandićevoj kampanji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Danas je iz SDP-a izišao i Duško Ljuština, gradski ministar za kulturu, koji je, kao bliski prijatelj s Bandićem, bio i direktor njegove kampanje.

Pre Ljuštine, SDP-e su napustili Zdravko Šostar, šef kancelarije za zdravstvo, Slavko Kojić, šef za finansije i drugi rukovodioci.

Iz SDP-a je zbog podrške Bandiću u kampanji izišao i gradonačelnik Vira kod Zadra Kristijan Kapović, kao i Mato Gavran, šef SDP-a u Slavoniji.

Članovi glavnog odbora sutra će najverovatnije odlučiti o izbacivanju Bandićeve zamenice Jelena Pavićić-Vukićević, kao i većeg broja niže pozicioniranih stranačkih aktivista.

Bandiću neće biti lako kao gradonačelniku jer mu podršku pružaju samo dva većnika SDP-a, dok su svi ostali većnici SDP, kao i većnici stranaka s kojima je SDP u koaliciji, ali i većnici opozicije, predvođene HDZ-om, protiv njega.

Kako Bandić više nije jedini član skupštine holdinga koji okuplja gradska preduzeća, izgledna je i smena nekih rukovodilaca preduzeća bliskih Bandiću.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saradnici napuštaju Bandića

Izvor: RTS, 16.Jan.2010, 09:05

Glavni odbor Socijaldemokratske partije odlučio da iz članstva isključi 14 članova zagrebačkog odbora stranke koji su u kampanji za predsednika Hrvatske aktivno podržali nezavisnog kandidata i bivšeg člana te stranke Milana Bandića. ..Glavni odbor Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) danas...

Nastavak na RTS...

SDP isključio 14 članova stranke

Izvor: S media, 16.Jan.2010

Glavni odbor Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) danas je u Zagrebu isključio 14 članova SDP iz hrvatskog glavnog grada koji su u kampanji za predsednika države aktivno podržavali Milana Bandića, kandidata koji je to bio protivno volji SDP. ..Glavni odbor je takodje jednogladno doneo odluku...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.