Bandić predlaže da Trg maršala Tita postane Trg Republike Hrvatske

Izvor: RTS, 26.Jun.2017, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bandić predlaže da Trg maršala Tita postane Trg Republike Hrvatske

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio da će predložiti da se Trg maršala Tita zove Trg Republike Hrvatske, prenosi "Večernji list".
Bandić je, govoreći na konferenciji za novinare na Trgu maršala Tita, najavio da će predlog promene naziva uputiti Odboru za preimenovanje.

"Moj predlog Odboru za preimenovanje na prvoj sednici Skupštine biće da se ovaj trg zove Trg Republike Hrvatske", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je Bandić i dodao: "Dok je Trga Republike Hrvatske, biće i Republike Hrvatske".
Bandić je na početku pres-konferencije rekao da još odzvanjaju protesti levice i desnice, kao i da je tako iz godine u godinu.
"Insistirao sam i mislio da ima dovoljno razuma i da narod odluči na referendumu", rekao je gradonačelnik Zagreba.
Međutim, Bandić je dodao da ume da čita "znakove vremena u gradu i šire i slušati puls".
Zato se, kako kaže, "drznuo da nakon šestog mandata učini nešto protiv čega niko normalan ne bi trebalo da bude, osim onih koji leče svoje frustracije".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bandić predložio da se 'Trg maršala Tita' preimenuje u 'Trg Republike Hrvatske'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jun.2017

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odustao je od stava da ne treba mijenjati ime zagrebačkom Trgu maršala Tita, nakon što se inicijativi desne stranke „Neovisni za Hrvatsku“ Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih za promjenom imena pridružio i HDZ. „Moj prijedlog Gradskoj skupštini bit...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Zagreb rešio da raskrsti s Titom definitivno: Menja ime čuvenog Trga

Izvor: Telegraf.rs, 26.Jun.2017

Na prvoj sednici Skupštine predložiću da se ovaj trg zove Trg Republike Hrvatske - rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić okupljenima ispred Muzičke akademije na Trgu maršala Tita...Podsetio je pritom na Matoševe stihove "Dok je srca, biće i Kroacije" kazavši "Dok je Trga Republike Hrvatske,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.