Ban u Ljubljani sa Tirkom i Janšom

Izvor: B92, 20.Jul.2012, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban u Ljubljani sa Tirkom i Janšom

Ljubljana -- Generalni sekretar UN Ban Ki Mun, koji posetom Sloveniji počinje višednevnu turneju po Balkanu, razgovara danas u Ljubljani sa slovenačkim državnim vrhom.

Ban će se, kako je najavljno, sastati sa predsednikom Slovenije Danilom Tikom, premijerom Janezom Janšom i predsednikom Skupštine Gregorom Virantom.

Slovenija je jedina zemlja regiona u koju Ban Ki Mun dolazi drugi put kao generalni sekretar UN. Prvi put je bio 2008. godine.

Na pitanje novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Njujorku, uoči posete, zašto turneju po regionu počinje baš u Ljubljani, Ban je, kako su preneli slovenački mediji, rekao da je to zbog lepih sećanja s kraja 1990-ih godina kada je bio ambasador svoje zemlje, Koreje, u Ljubljani.

Posle razgovora u Ljubljani, Ban odlazi u Hrvatsku, a potom u Crnu Goru. Razgovori sa zvaničnicima u Beogradu planirani su za ponedeljak 23.

jul, narednog dana će posetiti Kosovo, a potom Makedoniju.

Posetu zemljama Zapadnog Balkana u koju, kako je najavljeno, dolazi da "skrene pažnju na ovaj region u Evropi, ali i u svetu" Ban Ki Mun završava 26. jula u Bosni i Hercegovini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.